
När Maken i fredags kom hem med Ferry Food-boken nöp jag den direkt och började läsa. Björn Ferry, skidskytten som tog OS-guld i februari, hade sommaren före totalt lagt om sin kost. Och lyckades (trots det) knipa ett guld i Vancouver. Ferry berättar att han vågade totalt gå emot en av idrottens heliga kor. Att kosten ska baseras på kolhydradrik kost. Vem har missat begreppet "kolhydratladda"? Istället bygger kosten på proteinrik kost, alltså fet mat av naturliga råvaror som smör, grädde, fisk, kött och ovan jord grönsaker. Boken gav mig en tankeställare och det är kul eftersom den ifrågasätter en av samhällets heliga kor. Jag tycker allt att det finns en hel del goda argument för den feta kosten.
I lördags var vi iväg med Makens jobb och där träffade jag på inte mindre än tre personer som hade lagt om sin kost till lchf! Två av dessa var kvinnor och båda, som varken kände varandra eller mig sen tidigare, hade haft problem med magont, halvtasig tarm osv och hade därför valt att lägga om till lchf. Både mådde nu mycket bättre, mindre sötsug, regelbunden mage och kände sig piggare. Själv gillar jag tanken på att köpa rena råvaror och minska på halvfabrikat. Några år tillbaka hade jag och Maken en hel del diskussioner kring maten och vi började då i ännu högre grad köpa närproducerat, KRAV- och rättvisemärkt samt rena råvaror. Vi hade då också läst boken "Den hemlige kocken" och "Äkta vara" av Mats-Erik Nilsson. I måndags hade Maken med sig ännu en bok om lchf som han fått låna av kollegan så nu läser jag vidare "istället för doping".
Ja....... jag gick ned 25 kilo på att äta "kött och gräddsås". Lchf är underbart!!!
SvaraRaderaBjörn Ferry har en blogg men den nämner sällan mat - mer skog....
Sorry, glömde...
SvaraRaderaTips på lchf-blogg.
Hon är def en fanatiker, men en trevlig och påläst sådan......
annahallen.se
kram
Ingela>> var det lchf du åt i vintras/våras? Tack för bloggtipsen.
SvaraRadera/j